Monday, May 11, 2009

Kisah semalam~10 May 2009

Semalam..
10 May 2009..
Mother's Day..
dan seperti yang ku jangka..
Muhammad Adam dilahirkan pada pukul 1.15pm~
Alhamdulillah..
Semua selamat..
My sis sehat2 je..Adam pon sehat2~
Bertambah sorg lagi cucu Dr Halim & Puan Zainun .. :)

My siblings said "Adam tungga ma tok datang, br dia nk kuar dr perut umi.."
hehe..
Memang btol pon..

kul 9.55am mama smpai kat LCCT..
Me and my bro in law gi amek mama..
Then trus g hospital Putrajaya..
Smpai sane dlm kul 10.40am, mama terus naek wad..
Kul 11.45 mama call, bitau yang my sis da ditolak ke dewan bersalin..

hoho..
terdapat sedikit masalah time my sis nak lahirkan Adam..
my sis tak larat nk push..tak de tenaga..
lg pon, memg my sis ni lembik sket.. *sorry sistah! :p *
Alhamdulillah...
Adam dilahirkan secara normal..
Adam ni anak sdare pertama yang branak normal..Syafi & Ticha kuor ikot tingkap.. :D

Lama gak my sis kena lepak kat dewan bersalin tu..
Doc nak observe Adam dulu~
Kul 4 br la my sis + Adam ditolak ke wad..
Ouh!
Adam amat la chumel..
Putih!! *tak ikot umi dia..sbb umi dia itam!!hahaha maaf sis~*

Kul 7.45pm, gi antar Mama kat LCCT..
flight mama kul 9.15pm..
Mama tak sabar nk tunggu kepulangan Adam ke KB..
Nk tunjuk kat abah tok katanye~hehe..
Muka mama amat happy dapat tgk cucu ketiganya..
Berbaloi la dia turun cni~
hehe..
InsyaAllah kitorg akan balik KB dalam minggu ni..
Sbb nk wt Aqiqah hari Jumaat @ Sabtu ni.. *jemputla dtg ye..hehe*

Now sy da dapat keja..
hahaha..
sbg baby sitter!!!
*sis, gaji mesti mahal tau..sy ni baby sitter yang bertauliah..hahhaa*

**gmbr akan diupload kemudian kat facebook..camera hs aku tak lawa..hahaha..nmpk nya aku perlukan sebijik camera..nnt aku kaya, aku beli..tp bila aku nk kaya ni????PTPTN pon lmbt lagik..haish!!




2 comments:

anis said...

sweetnye lahir mother's day ;)
mesti sgt chumil bukan? hehe~ :)

suEzaCk said...

hehe..
memg sweet lahir on mother's day..
gift on mother's day~
ahaks!
anis tgk la pic kat facebook~
;)