Sunday, July 31, 2011

REUNION



this coming 20th August, sekolah ku buat reunion Alumni from our batch (1st batch) until batch yang baru2 ni. mcm syok kan. tapi, boleh ke nak pergi??? huwa.. nmpaknya kena guna kuasa membodek dengan bijak ni. sbb nye, Hubby ni jenis x suka kalo pergi mana2 sendiri. nak kena dia ada skali. tu la masalahnye. skrg ni dapat hidu mcm TAK BOLEH je. :((

dah lama x jumpa kawan2 sekolah. walaupon hanya 2 tahun kita bersama, tp lebih dari 1001 kenangan kita cipta. rindu nya kawan2 SBP Integrasi Kuantan. uhuk ! hanya bbrp org je yang jumpa pas sekolah aritu, yg laen dah lama x jumpa. kalo dapat jumpa ramai2 ni syok wei. bising satu sekolah kot!

**********************
meh nak cita skit zaman kat Kuantan ni... 2004 (form 4) dapat offer masuk SBP. bangga kejap sbb jadi student SBP. phewittt... hebat lah konon kan. hahahaha. first time ni duk asrama. mula2 rasa syok sbb 1st time duk asrama kan. sekali pas mama abah balik Kelantan, nanges sorang2 dalam toilet. uhuk. homesick !! jauh kot Kelantan ngan Kuantan tu. luckily my aunt duk kat Kuantan. so tak de lah rasa keseorangan sgt. every morning, sblm g sekolah, mesti pegi public phone dulu, tepon mama.. ouh dulu sgt femes dengan penggunaan "Ring Ring Card".. so tak yah bwk syiling. pastu pegi breakfast, kami jarang makan kat Dewan Makan. prefer to makan kat Kantin. rindunya kat Mimi, kawan suka duka, kawan ketika nakal dan jurus ku. hehehe. pas makan pergi perhimpunan, pastu masuk kelas mcm biasa. tengahari balik lunch, pastu prep petang. dari pagi smpai petang pakai baju sekolah. amat tak selesa kan. but got no choice, terpaksa la. :) lepas prep petang, solat Asar jemaah kat surau An-Nur. pastu balik siap2 untuk prep malam. mula2 dulu ada riadah, tp ramai complain ckp tak sempat nak siap untuk g prep malam, so riadah tu tak diwajibkan. pas siap2, g Dewan Makan, makan bersama2. pastu g surau, Solat Maghrib jemaah. kalo time tak leh smayang, masa ni digunakan untuk tdo kejap, tp telentuk macam tu je la kat tepi dinding. pas smayang, prep malam plak smpi kul 1o kot kalo tak silap. prep dekat kelas, so pagi petang siang malam duk tgk muka yang sama je la. time ni keras kepala skit, kan kena pakai sarung kaki bila pkai sandal, tutup aurat. tp disebabkan degil, so tak pakai la sarung kaki tu. ada jugak budak2 laki yang duk ejek2, tapi buat tak tau je. hehe dari darjah 1 smpi tingkatan 3 duk kat sekolah pompuan je, so agak janggal bila ada budak laki. mula2 rasa sgt tak syok, rasa mcm nak tepon abah, "cpt datang amek. nak tukar sekolah balik kelantan. duk sini tak best..." tp lama2 dah biasa... so abeskan SPM kat sini.

dulu sgt tak best, nak outing kena hit target dulu. result kena power, baru boleh keluar. and of kos, aku ni TERLEBIH cerdik, so of kos la tak lepas nak outing. hehehe luckily aku kawan ngan budak2 pandai, Mimi, Kak Eiy.. dorg slalu hit target, so nak beli apa2 kirim je kat dorg. eh rindulah kat awak2. huhuhu. dulu sanggup balik Kelantan walaupon weekend je. abes sekolah ari Jumaat, naek bus kul 3. smpai KB kul 10 mlm. pastu balik Kuantan ari Ahad naek bus kul 10pg. selalu jugak buat mcm tu. sbb tu sekarang pon terikut2 habit mcm tu, for me walaupon balik kejap tak pe. janji blh tgk muka2 insan tersayang.:)

kenapa ek duk asrama asyik ngantuk je... dalam kelas pon blh tersengguk2 smpai terconteng buku. hahaha tak leh blah la bila ingat balik. especially time Bio. aiyo.. boleh plak mata tertutup kan. pastu Cikgu Hamidi sergah, hahaha opocot, kantoi daaa.. hahahaha...

hari Jumaat pernah skali masuk Aspura sbb nak stalk dorm Mimi's secret admire. hahaha. ingat lagi tak Mimi????? :p

budak nakal, of kos la pernah didenda, dan juga dirotan. kena rotan sbb lambat g prep...pastu kena denda pusing padang depan ASPURA brp pusingan dah lupa, sbb ponteng Tazkirah ari Ahad. hihihi. kenakalan itu mendewasakan ku. :) terima kasih cikgu sbb denda sy, rotan sy. cikgu buat mcm tu sbb nak sy jadi ORANG, dan skrg sy sudah menjd ORANG. :) tq cikgu. hehehe


pastu duk sini mane blh bwk handset. tp curi2 jugak bawak. time ni kan dah ada boifren. boifren jauh nun di kelate. tak glemer la kalo nak gayut kat public je. hahaha kadang2 curi2 bwk hs g asrama. abah ngan mama pon tak larang kan, sbb hs tu memg satu keperluan kot. hehe. malam2 duk msg2, smpi telelap. sdar2 tgk hs duk kat tepi bantal, oh Kantoi. nasib la adik dorm ni sporting. :D nak tau tak mane aku ngan Mimi sorok hs? hahahaha. kat dalam bantal golek kecik. kitorg tetas bantal, sumbat hs dalam tu. ngeeeeeeeee...... pastu kalo ada sptcheck, mula la gelabah. hohoho.

****************************

eh byk lah kenangan bersama kawan2 kat sekolah ni dulu. tak abes kalo nak cerita. tapi yang pasti, rindu giler !!!!!!!!! uhuk....

harap sgt dapat greenlight untuk g Kuantan 20August nnt.
huuuuuuu..



spot. which 1 is me??
hahaha
dulu slim shaddy ok. skang ni bum bum bum dah oii.....


3 comments:

mimi said...

feels like crying while reading this post.......wa.waaa rennnndooooo nya ko bdok2 ni....esp awok pah.....T_T...huk..huk bestnyo kl sayo buleh join awok pah....selamat menyambut ramadhan pah.....

Sue-Jack-Lynn said...

miss u too cik mi !! hukhuk. salam ramadhan mi... hope next year buleh berbuka poso ngan awk !

cikja said...

pengalaman mendewasakan kita.. rindu nk kecek nge awop su_z