Wednesday, January 28, 2009

Holiday!

hihi..sudah lama tak post entri kat blog ni..maklumla..duk umah..tak sempat la.. :D best amat holiday kali ni..sebab semua siblings ada except Iran yang kat Jepun..hurm..ni la perjalanan idup sy sepanjang cuti ni..

23hb- bertolak balik dari Penang jam 4 ptg..ekceli turun dari bilik kul 12.30 lagi..tp budak2 yang dalam keta tu nk g shopping dulu kat Queensbay Mall..aduyai..sy amat penat smpai kan terduduk kat depan entrance tu..aduyai~tunggu punya tunggu..smpai la kul 4 baru bertolak..then jem pulak time nk naek bridge!haish..dah la keta tu aircond tak brp nk elok..panas amat..tp sabar~smpai umh dalam pukul 11 mlm..sbb kitorg dinner dulu kat kedai Gd..makan free okeh..sy suka!hahaha~ :D bila sampai umah tu, mama sy ckp, dia nk g hospital..tido kat sane..nk jaga sis in law sy yang nk bersalin..maka, sy tinggal la dirumah bersama abah sy..disebabkan penat yang teramat, sy tido mati malam itu..hahaha..

24hb- hari ini adalah hari yang amat menggembirakan kami sekeluarga..pada jam4 petang, anak saudara sy yang kedua dilahirkan..baby girl~nama belum diberi lagi..hehe..chomel amat!macam anak patung..pipi dia merah..mcm pakai blusher!!hehe.. so sekarang ni, sy sudah ada 2 org anak saudara..a boy and a girl.. :)

25hb- hari ni kakak kesayangan sy balik dari KL bersama abang ipar sy..my nephew pon datang tido kat umh sy..dia amat nakal..sy tak larat nk layan..mulut dia tak henti2 bercakap..tp sepatah haram pon sy tak paham..maaf kan che su ye syafi..hehehe..sy hanya mengiyakan kata-kata nya..hehe..tengahari tu kami pergi ke hospital..melawat baby baru..ngeh3..syafi now is known as baby tua! agagaga~ hari ni amat penat..padahal tak de buat pe pon..mayB penat melayan si syafi kot..

26hb- hari ni sy sepatutnya kena jaga sis in law and baby kat hospital..tp abg sy cakap tak yah plak..sbb mom in law dia nk jaga..maka, sy pon gi la jejalan kat kbmall ngan billion..petang tu, sy gi hospital..jumpa baby..tido je keja dia..sy kaco dia, tapi dia tak nak bukak mata..haish!

27hb- hari ni kakak sy berangkat balik ke KL..Syafi dan ibunya pon berangkat balik ke Muadzam Shah..sedihnya~ walaupom sedih ditinggalkan oleh mereka, tp sy tetap happy seketika sbb sy ikot konvoi club Charade ke La Hot Spring..ngeh3..semua keta yang ikut konvoi tu ada la dalam 20++ ..happy amat sbb dapat kawan baru.. :) semua baek2..kitorg bertolak dari stadium dalam kul 10pg..then smpai sane kul 1..lambat amat..konvoi la katakan..ngeh3..sampai je sane, org yang jantina lelaki, bakar-bakar ayam..dan kami yang perempuan, kami tgk je la..agagagagga~ bila ayam da masak, kami pon makan-makan la..nyum nyum..sedap~ pastu, diorg gi mandi manda..tp sy tgk je..sbb sy rasa leceh r nk salin2 baju ni..hehe..bila diorg da puas mandi, kitorg pon bersiap2 untuk balik la..dalam kul 4.30ptg, kitorg meninggalkan La Hot Spring tu..tp kitorg singgah dulu kat tempat wedding ni..geng Charade la kot yang kawen..sy pon tak pasti..hahaha..ni first time sy gi tempat kawen dengan memakai jeans!tapi takpe..tak rasa janggal pon..sbb semua yang ikot konvoi ni pakai jeans..ngeh3~lepas makan2, kitorg berangkat balik ke KB..bertolak dalam kul 6.15ptg dari umah pengantin..pastu sy sampai umah dalam kul 7.45malam..seronok dapat ikot konvoi ni..hehe..nnt diorg nk buat konvoi lagi..gi Kuala Terengganu..awal bulan 3 nanti..tauke, sy nak ikot lagi boleh?? ngeh3~

28hb- hari ni amat boring!duk umah je..pastu td gi jumpa baby jap kat umah mak sis in law sy..baby todi lagi..tak nak bukak mata langsung.. *baby tak nak jumpa che su ek?nnt che su balik penang, jangan ngada2 nk jumpa che su ek..hahaha* dia da balik perak pagi tadi..kul 9.30 pagi..sy rindu dia.. *awk jaga diri elok2..sy rindu awk!nnt kita jumpa lagi..* hurm...rasa sunyi..semua da tak de kat umah..tinggal sy sorg je..sunyi..bohsan..sedih~ :(

p/s:gambar-gambar akan diupload kemudian..sbb nye sy tak ingat nk bwk balik usb..hihi

2 comments:

anis said...

suke larh bace entri ini :)
hehe..~
semacam chumil bangat budak tecik girl itu :D

suEzaCk said...

hehe..chumil la kot~ahaks! :D