Sunday, May 1, 2011

love story

ramai tertanya2, kenapa dia menjadi pilihan aku? kenapa aku memilih org yang berstatus begitu, dan kenapa tidak memilih lelaki bujang. hanya Allah sahaja yg tahu. :) syukur padamu ya Allah kerana menemukan aku dengan dia.

ramai jugak yang berkata aku memilih dia kerana
"alah. org tua. duit byk. harta byk. sebab tu dia pilih yang tu... "
emmmm sama sekali tidak benar spekulasi itu. org hanya mampu berkata, memberi tomahan, memaki dan menghina. tp hanya kita yg tahu hal yg sebenarnya. kita boleh tutup mulut tempayan, tapi kita tak boleh tutup mulut orang. :)

being in a relationship with duda anak dua. Alhamdulillah, himself and kids can accept me the way I am. ramai jugak yang menyindir,
"muda2 lagi dah ada anak dua. anak instant kan...."
emmmm.. biarkan mereka berkata.sbb aku tak boleh tahan mulut mereka dari berkata2. :) someone told me,
"kasih sayang anak tiri kepada mak tiri tidak sama dengan kasih sayang nye kepada mak betul dia..kasih sayang mak tiri kepada anak tiri juga tidak sama dengan kasih sayang kepada anak sendiri..."
tp kalau kita layan dia dengan elok, beri kasih sayang secukupnya, insyaAllah dia akan syg kita lebih dari segalanya. kita terima ayah dia, bermakna dia menjadi tanggungjawab kita, bukan hanya ayah nya.

long distance relationship. jauh, sorang kat Penang sorang kat KL. jumpa sangatlah jarang sekali. tp Alhamdulillah, this dugaan teach me a lot on how to be patience. jarak yang jauh ini jugak lah yang mengukuhkan lagi hubungan ni. syukur. everyone wish that their love ones is always beside him. tapi belum ada rezeki lagi untuk kami duk dekat2. insyaAllah, jika niat kita baek, Allah akan permudahkan segala urusan.

kesian melihat si anak yang kurang kasih sayang dan belaian seorang ibu. Danish Haikal, he's so adorable 7 years old boy. kerana dia jugak lah hubungan ini menjadi kukuh. this lil boy told me before,
"
mummy....bila mummy nak nikah ngan ayah..kesian haikal, haikal tak de mama. org laen semua ada mama. haikal selalu ngan ayah je. mummy nikah la ngan ayah cepat2... nnt mummy jd mama haikal ye... haikal nak mummy hantar haikal pergi sekolah tiap2 pagi."
amat tersentuh hati bila anak kecil berkata begitu. he wants something from me. he wants love.

Danish Rifqi. 4 years old. hak penjagaan diberi kepada si mama nya. kesian bila melihat wajah si kecil ini. bila jumpa si ayah, tak mau lepaskan ayah nya. bila hantar pulang, menangis2 guling2 tak nak ditinggalakn oleh si ayah. kesian bila melihat nasib si kecil yang tak faham apa2 ni. huhu sabar ye syg. nnt kamu besar, kamu akan faham.

Thanks Allah for giving me this wonderful 3 heroes.

Abg, u teach me on how to be a great woman. U teach me on how to be great future wife and mom. U teach me on how to be patience. U teach me everything about life. Thanks a lot ! I'll try my best for u and our kids. Love u more. XOXO

10 comments:

nAdiEy said...

weh, cepat2 la nikoh...aku mace bau doh nasi minyok....hahaha

jack said...

alamak. hahaha tunggguuuuu laaa...

Shikin Ismail said...

seronok tengok kawan aku happy. aku doa kau bahagia sampai syurga, zet! :)

jack said...

ekin, thanks... :) aku pon doakan kebahagiaan ko same. hehe

lecka said...

abaikn mereka yang hanya pndai berkata2...huhuhu.....just remeber that everything happens for a reason okay....miss you so much dear.... :-*

jack said...

yup2. i agreed with u. things happen for a reason. and i miss u tooooooooo.. :)

* AdiRatNa * said...

wah..ni mesti leh makan nasi minyak su dulu nih..cepat2..tak sabar nak tgk su naek pelamin...hihihihi

cikja said...

eweyhh .. is it ur choice?
kalau dah memng plihan ko aku doakan ko bhgia smpai bile3 tau .. if nk mkn nsi minyk kaci tahu aku k .
lots of love .. jaa

little girl said...

k.lin bile nk kwen ni..jgn lupe jmput..nk klate nih..hehe

Siti Fatimah A. Razak said...

akuh oways terngiang-ngiang ayat kawn akuh yg ni ;percayalah ct, ko akn jumpa lelaki yang lebih baik malah jauh lebh baik lagi" and tak sangka she just found that guy.. :) im tearing for you la yang... seriously, im happy at last u found ur true happiness... alhamdulillah... :)